STR Komision Lov i ribolov

Kategorije

DUNAV-Konačno Smudj,Šaran i Deverika 
Som je solidno aktivan,bolje rečeno sporadično se javlja.Lovi se na durdubaka, crnu glistu, rovca, primerci su do 5kg uz mnogo sitnijeg. Prednost je pecati iz čamca jer je u kanalu ili dubljim prelazima ali solidne rezultate postižu pecaroši sa obale od Rama do Donjeg Milanovca,od mesta do mesta. Bućkaroši takodje beleže promenljive rezultate.
Dosta spora voda ne godi Smudju ali zadnja dva tri dana beležimo lepe rezultate na klasičnu dubinku, ružica, beli keder. Uglavnom se lovi Smudj u meri, ima i dosta sitnijeg i nešto malo krupnijeg.
Na Gradištanskom keju zadnjih dana je ulovljeno nekoliko lepih primeraka Smudja u sumrak, gumica, do 3kg.
Aktivnost Šarana je zadnjih dana odlična. Pecali su se  primerci do 8kg, kukuruz, razne boile, preporuka silikonski kukuruz med, ananas, tuti fruti. Gradištanski kej, ušće Peka, Požeženska dama je preporuka.
Po poljima, rukavcima i plicim delovima obraslim travom lovi se Babuška, sporadično, sitnija ali prošara koja lepa. Preporuka je kasni večernji sati, glista, puffi, hleb.
U Zimovniku se lovi po koja Babuška, 2-3 kom po pecanju (crv,glista), a Deverika je solidno aktivna. Promena vremena je uticala na njen trenutni rad ali vredi probati. Lovljeni su kapitalni primerci, 2-2.5kg.
Daljina 28-40m, kvalitetna prihrana sa mamcima i šećercem, patos hrane, na udici 3-5 belih crvića, kombinacija šećerac-crv, glista-crv. Pecajući Deveriku dobija se i koji Špicer osrednje veličine.
Na plovak možete pecati osrednju Bodorku, solidna prihrana sa dodatkom pšenice, beli crv, pinki.
Tostolobika ima previše, love se primerci 1-2.5kg, plovak sistem sa hranom ili sa tehnoplakton tabletama.
Bucov je solidno aktivan i može se lepo loviti.
Gradištanski kej u večernjim satima je odličan za fider, osrednja Babuška i sitnija Deverika, crv,šećerac, kaster, glista.
Livadice za sada nisu baš aktivne, upeca se po koji Šaran i sitan Som.
 
 
SREBRNO JEZERO
Aktivnost ribe na Srebrnom jezeru nije željenom nivou za ovo doba godine. Voda je izuzetno bistra i peca se sitna razne bela ribe uz sporadična dobra pecanja Babuške u zavisnosti od mesta.
 
PEK
Na Peku se u gornjem toku lovi sitna bela riba,keder,bodorka,...
 
 
 
 
Vaš "Lov i ribolov"                                                                    Veliko Gradište
                                                                                                 13.07.2022.god.
Srdačan pozdrav!