OD BABUŠKE DO SOMA,OD SUNCA DO POTOPA!

 Protekli izveštajni period sa ribolovnih terena možemo slobodno bukvalno tumačiti kao sami naslov ovog našeg izveštaja.

Da se pecalo,pecalo se,da se kvasilo,kvasilo se to Vam mogu potvrditi i mnogi ribolovci koji su se zatekli na našim ribolovnim terenima.

Uporni babuškari,nisu popuštali,u retkim pauzama vetra i kiše,i možemo reći da su uopšteno solidno prolazili u zavisnosti od dana.

Uglavnom su pecali na plovak uzatravljenim delovima obale,na crvenu glistu,hleba i valjak.Dubinkaši ništa manje nisu zaostajali za njima,na glistu i kukuruz šećerac(sa aromom meda,banane i tutti-frutija i bez arome).Ribolovni tereni gde se najbolje pecala babuška su na nasipu između Rama i Rečice,"špic Zimovnika",nasip od V.Gradišta do Srebrnog jezera,ušće Peka sa gradištanske strane.Uz krupnu babušku neretko se dobijala i krupna bodorka,krupatica i crvenperka.

Deveriku su uporni ribolovci dobijali na Srebrnom jezeru u večernjim satima na šećerac i glistu.

Šaran se u proteklom periodu malo lošije pecao,ali pojedinci na dobro primamljenim mestima su uspevali da na kukuruz i boilu dobiju po neki primerak do 4-5kg.Takođe da naglasimo daje krajem juna ribolovac na Srebrnom jezeru kod "Požarevačke plaže" na Cukk-ov kukuruz sa aromom školjke dobio kapitalnog šarana od 19kg.

Som je dosta aktivniji bio u proteklom periodu,u bukvalu "ko nije zabacio, nije ni upecao".

Pecao se na svim terenima,kako na dubiku tako i na bućku.Uzimao je durdubaka,glistu i rovca podjednako.Tereni koji su najbolje davali ribu su bili Požeženski nasip "kod pumpe",šetalište u Velikom Gradištu i tereni oko sela Ostrovo.Ulovljeni primerci su težili između 3 i 5kg,ali bilo je i krupnijih komada.Takođe som je bio aktivan i na terenima ispod Golupca na durdubaka i rovca.

Smuđ je radio "toplo hladno",kao i vremenski uslovi.Dobijali su se sitniji primerci na silikonske varalice,a krupniji se dobijao na vodi iz čamca,na većoj dubini.Bilo je momenata,kada se javljao u periodu od dva dana,pa ga nije bilo po nekoliko dana,ali na mestima tipičnim za smuđa,varaličari su neretko na velikoj dubini dobijali krupnog bucova na džig.

Nadamo se da predstojeći period će nam doneti lepo vreme,i da će konačno situacija na vodi biti još bolja!!!

Uz ribolovački pozdrav BISTRO!!!

Vaš Lov i ribolov!