Poštovani ribolovci,ovim putem ćemo pokušati da Vas izveštavamo o stanju,tj. trenutnoj situaciji na ribolovnim terenima od Rama pa do Golubačkog grada.Glavni fokus izveštaja će biti "šta pecati,kako i gde",što većina ribolovaca želi da zna.

IZVEŠTAJ ZA PERIOD OD 01.02.  DO  05.02.2018.GOD.

 

Prve dane februara karakterišu,možemo slobodno reći,ekstremne vremenske prilike,od jutarnjih minusa do podnevnih +15.

Ni hidrološka situacija nije išla na ruku ribolovcima,stalne oscilacije vodostaja i protoka uslovile su lošije uslove za ribolov.

Ali ipak bez obzira na sve to uporni ribolovci su iskoristili,još uvek povoljno vreme i možemo reći nisu loše prolazili.

To možemo reći za belu ribu(bodorku,kesegu i deveriku) koja se pecala solidno kod "Copacabane" u Velikom Gradištu,gde su se uz adekvatnu primamu,i na crvića i tanku glistu pecali primerci između 150gr i 300gr.Sva riba se pecala na plovak.U Golubcu nije bilo neke gužve,ali zadnjih dva dana pojedinci nisu loše prolazili na plovak u "gornjoj marini",takođe na crva i glistu,dobijali su krupne primerke bodorke i nešto sitniju babušku,dok se na šetalištu feeder tehnikom solidno hvatala babuška,nešto krupnija (do 500gr).

Proteklih dana uporni varaličari su "špartali" poznatim smuđaroškim mestima ali bez nekog uspeha,tek poneki ribolovac iz čamca je dobijao krupnijeg smuđa,na silikonske varalice(šedove i tvistere od 12-14cm),dok se sa obale na Gradištanskom keju i Zimovniku hvatao sitan smuđ ispod mere na manje tvistere,i nije bilo ulova u meri.

Takođe ovim putem podsećamo ribolovce da je od 01.02. do 31.03. u lovostaju štuka!